Over ons

Het familiebedrijf is afkomstig van het eiland Tholen, gelegen in de meest zuidwestelijke provincie van Nederland: Zeeland. In de gelijknamige kleine stad Tholen op dit eiland was de familie vele jaren actief in de mosselhandel.

De sluiting van de Oosterschelde betekende het einde voor de mosselhandel op Tholen. De familie Schot werd daarom actief in de huis-aan huis verkoop van verse vis. Na enkele jaren volgde de eerste standplaats in het Nederlandse Roosendaal, waarna er steeds meer standplaatsen bij kwamen in de regio. Eind jaren ‘60 besloot vader Jaap Schot als pionier de (lands) grens over te gaan en de ambulante activiteiten voort te zetten in België. Het bedrijf is sinds 1974 gevestigd in Essen. Wat begon met enkele standplaatsen in het noorden van de provincie Antwerpen, groeide uit tot meer dan 70 verschillende markt- en standplaatsen vandaag de dag.

Begin 2001 werd er verhuisd naar een gloednieuw bedrijfspand op het industrieterrein in Essen. In dit pand bevindt zich de warme en koude keuken. Een grote gekoelde ruimte waar de verschillende productgroepen apart bewaard worden en een afgescheiden wasruimte zorgen voor een prettige en hygiënische werkroutine.

In het pand is ook een winkel gevestigd die wordt gerund door de keukenmedewerkers. Naast de zorg voor het assortiment voorbereide en kant-en-klare producten houden zij zich continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren daarvan. De enthousiaste medewerkers staan in voor het verkopen van topkwaliteit vis, schaal- en schelpdieren.

Op dit moment rijdt Schot’s met 10 volledig uitgeruste marktwagens die allen voldoen aan de strengste eisen op het gebied van (voedsel)veiligheid. Bij het bedrijfspand is een eigen garage voor reparaties en onderhoud aan de wagens en buiten ruim voldoende parkeergelegenheid.

Schot’s Vishandel is fier op de decennialange ervaring in de verkoop van de beste en meest verse vis voor u!

Wij verkopen elke dag uw verse vis

Bezoek een van onze marktwagens